צרו איתנו קשר בווצאפ צרו איתנו קשר בווצאפ

טיפים לסידור הבית - קבלו 9 כאלו


סידור הבית הוא מלאכה מורכבת…. והמטבח הוא ישות בפני עצמה, מעין בית קטן בתוך הבית, חברות שירותי אריזה ופריקה משקיעות מחשבה רבה בסידור המטבח. הכנת האוכל, מתוקף היותו הגורם המחבר בין האנשים ומדורת השבט המשפחתית, הופך את המטבח למוקד החשוב ביותר בבית, ולפיכך הסדר בו חשוב כפליים וגם הפרקטיות והנגישות… בשביל שיהיה לנו חשק לבשל ולאפות ולארח את האהובים שלנו…

 

1. סירים רבותי, סירים

על הגז, על השיש, בארונות, הסיר פה, המכסה שם, בלאגן! ואם בשידוכים עסקינן, נרצה להתאים לכל סיר את המכסה שלו…אם כן, ישנן שתי אפשרויות לאחסון, האחת – אם יש המון המון מקום, יש לחבר לכל סיר את המכסה שלו ולאחסן אותם במסודר בתוך הארונות, השניה – במידה ואין מקום, נעבוד בשיטת המטריושקה – נעשה מערום של סירים, אחד בתוך השני, לפי גודלם ובצד (בעזרת מתקן מיוחד וגם בלעדיו) נסדר את כל המכסים.

 

2. קלחות, פינג'נים, מחבתות ושאר מתכות

את המחבתות נערום אחת על השניה, לפי גודלן, אם יש מקום נעשה מערום קלחות ומערום פינג'נים ונמקמם במסודר לצידן, במידה ואין מקום, על גבי המחבת האחרונה נמקם את ערום הקלחות ולבסוף, כמו דובדבן על עוגה, נשים את הפינג'ן

 

טיפים לסידור הבית - צלחות וקערות

3. פיירקסים וכלי הגשה מחרס וזכוכית 

מרבית כלי ההגשה מחרס וזכוכית הם גדולים וכבדים ולכן נעדיף למקם אותם בקומות התחתונות בארונות למען חיי מדף ארוכים למדפים…מה גם שנגישותם פחות יומיומית שכן אנו משתמשים בהם לרוב לאירוח….(אצל מרביתנו האורחים מגיעים רק בשבתות וחגים…), מומלץ גם לחלק אותם לפי צורה – עגולים, מלבניים ומרובעים ו/או לחלקם ולפי סוג חומר – זכוכית, מתכת או חרס. כלי הגשה שמשמשים גם לאפייה נמקם במקום נגיש יותר משאר כלי האירוח.

 

4. איפה המכסה של זה???

מי מאיתנו לא שואל את עצמו, לפחות פעם ביום איפה המכסה של הקופסה הזו או איפה הקופסה של המכסה הזה..?? הטיפ הבא יעשה סדר אחת ולתמיד: אמנם בכאב אך באומץ רב, ניפרד מכל הקופסאות שאין להן מכסה ומכל המכסים שאין להם קופסה. פשוט נוציא החוצה על השיש את כל הפלסטיקים, הקופסאות והמכסים ונתחיל במלאכת ההרכבה (מילה שלי, מתוך כל 50 הפריטים החופשיים, נצליח להרכיב 10 קופסאות מושלמות בלבד…), לאחר שמצאנו עבור כל קופסה את המכסה שלה וההיפך, נסדר אותם בארון – מחוברים יחד! אחרת, בתוך זמן קצר שוב נלך לאיבוד…את כל שאר האחים והאחיות שאין להם מכסים או על מה להתלבש, נשליך כלאחר כבוד למיכל מיחזור הפלסטיק הקרוב. מיון זה ומיון בכלל מומלץ לבצע כבר בשלב אריזת דירה.

 

5. קטניות, שימורים, מצרכים ושאר ירקות מיובשים

בארון נגיש נמקם את כל מוצרי המזון (שמקומם לא במקרר) שבשימוש יומיומי, עלינו לזכור שהמטבח הוא לא מחסן ואוכל זה דבר שנוטה להתקלקל כעבור זמן מה ולכן מוטב לא לרכוש אוכל בכמויות סיטונאיות, אפילו אם יש לו חיי מדף ארוכים ואפילו אם יש מבצע (זה גם טיפ לצרכנות נבונה). בנוסף, מומלץ לבצע חלוקה פנימית בתוך הארון  – ניתן באמצעות סלסילות – בין אריזות סגורות לאריזות פתוחות – כך נמנע מלפתוח חבילה חדשה כאשר יש לנו כבר אחת פתוחה.. במידה ובכל זאת ישנו אוכל שנדרש לאחסנה – נסדר אותו במזווה או בארון צדדי ופחות נגיש במטבח.

 

סכו

6. סכו"ם וששת

מגש חלוקה פשוט, המצוי בכל בית, יעשה יפה את עבודת ארגון הסכום…הבעיה מתחילה באביזרי הששת – מצקות, תרבדים, ומועכי תפוח אדמה…את החברים האלה ניתן למקם על גבי סט מתלים ייעודי לאביזרי ששת או להניחם כחבורה אחת בתוך מתקן עגול גבוה ורחב (אפילו אגרטל ישן ומתאים יכול לעשות את העבודה), אם אין בנמצא, ניתן להקדיש מגירה מיוחדת לכל הששת ולהניח את בה את האביזרים בצורה מסודרת.

 

 

7. מגירת כל מיני

עוד לא פגשתי מטבח שאין בו מגרת כל מיני, מה לא נמצא שם? החל מגומיות, דרך סלוטייפ וכלה במפתחות של המקלט והמשרוקית של הילד…הפתרון כאן הוא מחול אחרון ופרידה…נהפוך את המגירה למגירה ייעודית אותה נקדיש לנייר הכסף וחבורתו (ניילון נצמד, שקיות אשפה, שקיות כריכים, גומיות, ניירות אפייה ושקיות קוקי) ואת שאר הקשקושים במגירה נמיין, נזרוק אם צריך, נחלק אותם למקומם המתאים בבית (למשל, את המפתחות נתלה על גבי מתלה מפתחות ואת המברג נשים בארגז הכלים ואת הכדורים נשים בקופסת התרופות) ובכך ניפרד לשלום ממגירת הכל מיני. השאלה אם היא אם נצליח לעמוד בדחף לזרוק לשם כל דבר שלא מצאנו לו מקום….???

 

8. מגירת ילדים וממתקים

אם אתם נמנים על ההורים שילדיהם שואלים אותם אם מותר לקחת ממתק וגם באמת מחכים לתשובה…אז הרעיון הזה בשבילכם…במגירה הנמוכה ביותר במטבח נסדר את כל החטיפים, הממתקים ושאר הדברים שילדים אוהבים בשביל שהילדים לא יצטרכו לטפס במסע לחיפוש הממתקים.

 

9. תבלינים

את התבלינים נסדר בארון ייעודי לתבלינים אם ישנו ואם לא, ניתן לרכוש סלסה או קופסה מרובעת גדולה דיו ולסדר את כל התבלינים בפנים, כך שכשאנו מבשלים אנו פשוט מביאים לאזור הכיריים את כל הקופסה כמקשה אחת, מסיימים לתבל ומחזירים את הקופסה למקומה. זכרו שתבלינים רגישים לתנאי אחסנה וזמן קצר לאחר הפתיחה עליהם לעבור למקרר…

 

צרו קשר
חייגו: 0525643322
הקליקו עכשיו ושריינו מקום לקיץ
השאירו פנייתכם כאן